Aina ihanat kirjamessut

kirjamessut2018

Kukaan bookstagrameja tai kirjablogeja selaileva ei ole voinut välttyä kirjamessuhehkutukselta. Itsekin olin paikalla torstaina ja lauantaina, ja oli kyllä mahtavaa. Mielestäni messut olivat aiempiin vuosiin verrattuna jotenkin freesimmät ja monipuolisemmat. Vaikka kirjamessuista olen aina tapahtumana pitänytkin, oli tänä vuonna aidosti paljon mielenkiintoisempaa ohjelmaa ja ei tuntunut siltä kuin olisi mukana eläkeläisjuhlassa. Aiempina vuosina on nimittäin joskus tuntunut siltä kuin olisin väärää ikäluokkaa. Nyt oli tuotu enemmän ohjelmaa nimenomaan nuorehkoille aikuisille (vai olenko enää edes nuorehko?), nuorille ja lapsille. Katsoin sivusilmällä lastenaluettakin, ja uskon, että se oli perheille tervetullut uudistus.

Harrastin liikaa kirjashoppailua ja mietin, kauanko voin todeta sen olevan lohtushoppailua. Ihailin tuhansia kirjoja, bongasin tuttuja kirjailijoita sekä bookstagrammaajia. Oli mahtavaa nähdä tuttuja, joiden kanssa oli keskustellut lähinnä Instagramin kommenteissa tai yksityisviesteillä. Kaikki olivat juuri niin mukavia kuin olin etukäteenkin ajatellut.

Ihmisiä oli kyllä todella paljon, ja sen takia liikkuminen alueella oli ainakin lauantaina aika hidasta ja vähän ahdistavaakin. On kuitenkin positiivista, että kävijäennätys rikkoutui! Mitä enemmän kirjat kiinnostavat ihmisiä, sen parempi.

Mieleeni tuli vain se, että voisiko tällaisia kirjaihmisten tapahtumia olla enemmänkin. Olisi mahtavaa! Ensi vuonna täytyy varmaan korkata Turun kirjamessut ja Hel-Ya ihan vain siksi, että pääsisi enemmän tällaiseen kirjahuumaan mukaan. Tuleeko teille mieleen muita vastaavia tapahtumia? Saa vinkata!

Kirjamessut vahvistivat taas sitä, että haluan ehdottomasti tehdä tulevaisuudessakin töitä kirjojen parissa tavalla tai toisella. Niin ja tietysti ihan vain harrastaa näitä kirjajuttuja. Intohimon parissa ei aina jaksa edes eritellä näitä kahta asiaa toisistaan.

Mitä mieltä sä olit tämän vuoden kirjamessuista?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s